Een auto huren op Gran Canaria

Gran Canaria is één van de populairste winterzonbestemmingen onder de Spaanse Canarische Eilanden. In de wintermaanden ligt de temperatuur hier gemiddeld rond de 20 graden en in de zomer lopen temperaturen nog vele malen hoger op.

 

Met ongeveer 3 miljoen bezoekers is het één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Populair en druk dus, maar wanneer u beslist de drukke badplaatsen achter u te laten, kunt u ook een heel ander Gran Canaria zien. Neem de huurauto en rijdt langs de verschillende baaien gelegen langs de gehele kustlijn.  

Gran Canaria

Natuur, cultuur en recreatie

Met prachtige bergen, nog mooiere valleien en een vulkanische oorsprong heeft Gran Canaria een mooie variatie in flora en fauna. Een genot om met een huurauto langs te rijden.

 

Toch zal een bezoek aan Gran Canaria niet volledig zijn zonder een bezoek aan één van de vele toeristenplaatsen. Playa del Ingles is zo’n plek. Veel horeca- en uitgaansgelegenheden zorgen er voor dat u zich hier prima kunt vermaken. Huur eens een dag (of meer) een ligbed met parasol op het mooie zandstrand en geniet van de rust en ontspanning. Direct aan dit strand ligt het beschermde maar vrij toegankelijke duingebied ‘Dunes de Maspalomas’. Ook Maspalomas is een mooie en gezellige badplaats. Want ook hier zijn voldoende horecagelegenheden om eens rustig met een drankje in de hand mensen te kijken. Het daarnaast gelegen strand biedt ook een prima plek ter ontspanning.

 

De bekende hoofdstad Las Palmas is in het bezit van de grote haven ‘Puerto de la Luz’. Daarnaast vindt u hier ook het grootste vliegveld  van Gran Canaria, welke in de meeste gevallen als startpunt fungeert voor  degene die een bezoekje brengen aan dit eiland.  Verlaat de stad niet zonder eerst een bezoek te brengen  aan het Casa de Colón, het Huis van Columbus, zo genoemd omdat Columbus hier ooit verbleef.

 

Liever wat actiever? Uiteraard kunnen hier ook diverse watersporten beoefend worden zoals surfen en duiken. Ook een prachtige bergwandeling levert genoeg adrenaline op voor de actieve reiziger. Daarnaast kan de golfliefhebber ook zijn geluk op in Gran Canaria. Er zijn acht golfbanen, voor iedere golfer een ruime keuze!

 

Waarom een auto huren op Gran Canaria?

Lekker relaxen en tegelijkertijd genieten van de mogelijkheden die het eiland biedt? Als u een auto huurt op Gran Canaria kunt u deze twee dingen uitstekend combineren! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.