Een auto huren op Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, behorend bij Spanje. Het is een vulkanisch eiland waar overgewaaid Saharazand mede het droge landschap gevormd heeft. Bent u op zoek naar mooie stranden, maar heeft u geen zin in de drukte van één van de andere Canarische Eilanden, kies dan voor Fuerteventura. Fuerteventura is namelijk het dunst bevolkte eiland en is hierdoor een ideaal eiland om met de auto te bereizen. 

Fuerteventura

Natuurparken

Fuerteventura is een fantastisch eiland om te bezoeken door zijn mooie natuurparken. Zo is er het Parque Natural de las Dunas, een groot duingebied dat aan een woestijn doet denken. Een ander natuurpark is Parque National de Jandía. Het park is gelegen nabij de hoogste berg van het eiland, La Zarz. Daarnaast herbergt het park veel soorten vogels en heeft het met zijn woestijnachtige duinlandschappen en vulkanisch gesteente veel unieke plantensoorten.

 

Watersport

Meer actie nodig? Door de gunstige wind aan de noordkant van het eiland zijn de omstandigheden ideaal om te (wind)surfen. Op het eiland zijn er genoeg mogelijkheden voor actieve sporten. Duiken is een andere populaire sport op het eiland. Door de gunstige watertemperatuur en door de bijzondere vissoorten die er te vinden zijn, biedt het eiland unieke duiklocaties. Ook vindt u er prachtige witte stranden. Deze stranden zijn veelal gelegen nabij de plaats Corralejo. Deze oude vissersplaats heeft een oude binnenstad en een haven waar vanuit verschillende boottochten vertrekken. 

 

Cultuur

Op zoek naar cultuur? Bezoek het klooster van San Buenaventura of het museum de Arte Sacro, beide gelegen in Betancuria. De pastorie van de oude kerk herbergt daarnaast een kunstverzameling van religieuze beelden en gewaden. 

 

Waarom een auto huren op Fuerteventura?

Genieten van de rust op het eiland en toch zoveel mogelijk zien? Als u een auto huurt op Fuerteventura heeft u pas écht vakantie! De huurauto’s van onze partner Sunny Cars zijn helemaal all inclusive. Géén extra toeslagen, geen verrassingen en alle verzekeringen zijn inclusief.