Een auto huren op Corfu

Corfu (of Korfoe) is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland. Het behoort met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden.

 

In het voor- en naseizoen valt er wat meer neerslag dan op andere Griekse eilanden. Hierdoor is Corfu behoorlijk groen, de vele bomen komen tot aan het zeewater.

 

Het landschap op Corfu is heel afwisselend. Van prachtige bergen tot laagvlaktes met olijfbomen en cipressen voorzien van mooie baaien en gezellige dorpjes. 

Auto huren op Corfu

Uitstapjes op Corfu met uw huurauto

Corfu stad is de hoofdstad van Corfu met een authentiek centrum met veel smalle straatjes, forten, heel veel winkels en uitgaansmogelijkheden. De internationale luchthaven ligt bij de stad en je kunt met de bus of de taxi hier vandaan in 10 minuten naar het centrum van Corfu stad.

 

Bezoek bijvoorbeeld de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, de Grieks orthodoxe kathedraal uit de 16de eeuw, of de mooie oude Venetiaanse vesting Palaio Frourio.

 

Een mooi uitstapje is naar het Achillion. Het Achillion is beter bekend als het paleis van keizerin Sissi van Oostenrijk. Naast het paleis ligt een geweldige paleistuin voorzien van veel prachtige standbeelden. Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee.

 

Als je een auto huurt kan je zelf afgelegen stranden en baaien zoeken om van de zon en de zee te genieten. Vanuit deze baaien kunt u heerlijk snorkelen. Het heldere diepe water zorgt ervoor dat u ver kunt kijken en vissen, wrakken en planten kunt zien.

 

Het Korissionmeer is een erg mooi beschermd natuurgebied. Langs het meer vindt u hoge zandduinen en stukken bos waardoor er diverse soorten vogels te spotten zijn.

 

Angelokastro is een kasteel uit de 13de eeuw, dat gebouwd is op een steile rots boven de zee. Er staan nog delen van muren overeind en er zijn de restanten van de kapel. Het is een hele klim om bij Angelokastro te komen, maar dan wordt u wel beloond met een waanzinnig uitzicht over het eiland.

 

Vliegtickets Corfu

D-reizen heeft vliegtickets naar Corfu met laagste prijsgarantie!