Een auto huren in Californië

Californië is een van staten langs de westkust van het land, aan de Stille Oceaan. De hoofdstad is Sacramento, andere grote steden zijn Los Angeles, San Diego en San Francisco. Californië iets groter dan Duitsland. Het huren van een auto in Californië is dus een must om veel te kunnen zien!

 

In het zuiden van Californië bevindt zich een kustvlakte, waar Los Angeles ligt, de grootste stad van de staat en de op één na grootste van de Verenigde Staten. Los Angeles (of LA) is vooral bekend vanuit de aanwezigheid van de filmindustrie. Veel sterren wonen in LA en dan met name in de dure wijk Beverly Hills. Rodeo Drive is het overbekende luxe winkelgebied met alle bekende merken

.

Auto huren in Californië

Hollywood

Hollywood staat met name bekend vanwege de filmindustrie. In de Hollywood hills staat het bekende symbool van Hollywood… de grote witte letters HOLLYWOOD. Wil je alles zien wat LA te bieden heeft, bereid je dan voor op veel kilometers. LA is namelijk meer een samensmelting van steden. Een huurauto is hier natuurlijk geschikt voor. 

 

San Francisco

Waar denkt u meestal als eerste aan als u denkt aan San Francisco? De vele heuvels? Dat kan kloppen! De TV programma’s en films welke de stad tonen laten vrijwel allemaal de hoogteverschillen zien. De stad is in totaal op 43 heuvels gebouwd. Dit is meteen een goede reden om op de authentieke tram te springen die drie routes aflegt. De Golden gate bridge is een bijzondere brug die jaarlijks bezocht wordt door ongeveer 9 miljoen bezoekers.

 

San Diego

Wellicht iets minder bekend maar zeker de moeite meer dan waard is de stad San Diego. Parken als Legoland en Seaworld zijn prachtig gelegen tegen de grens van Mexico. San Diego is een hele opgeruimde stad, met leuke plekjes, heerlijke stranden, terrasjes en een prachtig winkelcentrum.

 

De kleine badplaats Ocean Beach ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van het centrum van San Diego en is in tegenstelling tot de stad veel rustiger. U vindt hier antiekwinkels, galeries en kleine gemoedelijke barretjes. Uiteraard prima te bereiken met een huurauto. 

 

Vliegtickets Californië

D-reizen heeft vliegtickets naar Californië met laagste prijsgarantie!