Een auto huren in Andalusië

Marbella, Sevilla, Cordoba, Granada, Malaga … allemaal plaatsen die onderdeel zijn van de regio Andalusië.  Gelegen in het zuiden van Spanje is het gezegend met warme droge zomers en zachte winters.

 

Veel reizigers landen op de luchthaven van Malaga om daarna deze stad snel te verlaten. Dat is jammer want Malaga heeft genoeg te bieden om een dag of langer door te brengen. Bezoek bijvoorbeeld eens het Romeinse Theater, het militaire fort La Alcazaba en uiteraard het geboortehuis (tevens museum) van Picasso.

 

*Geldig op alle nieuwe boekingen t/m 14 juni, huurperiode t/m 31 maart 2015. Minimaal 5 huurdagen.

Spanje Tenerife Auto Berg (1)

Bergen en stranden

De hoogste berg op het vasteland van Spanje is de Mulhacen en is onderdeel van het natuurgebied de Sierra Nevada, ook wel bekend als skigebied en als Nationaal park. Doordat de temperatuur nogal schommelt zijn er veel afwisselende landschappen met de bijbehorende flora en fauna.

 

Vanuit Malaga zijn de diverse bekende badplaatsen aan de Costa del Sol eenvoudig te bereiken. Denk aan Nerja, Torremolinos, Marbella en Fuengirola ... of de bekende witte bergdorpen als Alora, Colmenar, Competa en Alhaurin el Grande. Allemaal prima te bereiken als u een auto huurt in Andalusië.

 

Gibraltar

Een ander interessant gebied is Gibraltar. Gibraltar is een Engelse enclave wat inhoudt dat het een overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk is. Ideaal voor een dagje winkelen en om het natuurreservaat te bezoeken.

 

Sevilla 

Sevilla is de stad van de flamenco en de tapas. Op elke hoek van de straat zit wel een tapasbar die de kleine gerechten serveert, dus keuze te over. Bezoek na (of tijdens) het eten een flamenco voorstelling om de passie en het vuur van deze dans te ervaren!

 

Cordoba

De vele pittoreske kerkjes, de prachtige moskee La Mezquita en de joodse wijk La Juderia zijn onderdeel van de historische binnenstad van Cordoba welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een bezoek meer dan waard.

 

Voor – of tegenstander? Feit blijft dat Andalusië de bakermat van het stierenvechten is en in bij inwoners van Andalusië zelf blijft het mateloos populair. Beroemde arena’s staan in Sevilla en Cordoba.

 

Vliegtickets Andalusië

D-reizen heeft vliegtickets naar Andalusië met laagste prijsgarantie!